Menu
Your Cart

Politica retur esarfe.ro

Politica retur esarfe.ro

Conform ordonanței de urgenta nr. 34/2014, consumatorul are dreptul de retragere din contract și să returneze produsul comandat, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului de către curier, fară penalități și fară invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care revin în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor, respectiv taxele de transport.

Excepție costituie următoarele situații:

Ați primit un alt produs decât cel comandat;

Produsul este returnat ca urmare a neconformitații produsului achiziționat sau a existenței unui viciu ascuns sau de fabricație, respectiv a unei deficiențe calitative a produsului livrat care nu a fost și nu putea fi cunoscută de consumator prin mijloacele obișnuite de verificare;

Produsul primit nu corespunde întocmai cu specificațiile de pe site.

În toate cele 3 cazuri de mai sus, SC Magic Scarves SRL va restitui suma achitată de dvs. pentru respectivul produs, rambursând inclusiv taxa de transport achitată pentru livrarea produsului neconform dacă consumatorul nu a beneficiat de transport gratuit plus taxa de transport achitată pentru realizarea returului. 

Fiecare caz vă fi tratat individual și se vă acționa în consecință.

Cazuri în care refuzam returul:

Produsul nu a fost achiziționat din magazinul nostru online - https://esarfe.ro.

Notificarea de returnare are data de expediere care depășește perioada de 14 zile calendaristice de la data predării către consumator a coletului de către curier.

Produsul de returnat nu este așa cum a fost primit respectiv, în ambalajul original (săculeț, cutiuță, pungă), a fost purtat (mai mult decât să fi fost probat) și prezinta urme de uzură, murdărie, pete (deodorant, fond de ten etc), mirosuri (inclusiv de parfum), urme de spălare sau calcare, este rupt, agățat sau deteriorat în orice mod.

Conform Ordonanței nr 34/2014, art 16/pct. a) c) f), produsele personalizate executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, nu pot fi returnate.

Nota:

Conform Ordonanței, privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanta cu modificările și completările ulterioare, politica de renunțare la cumpărare și returnarea produselor nu se aplica în cazul persoanelor juridice (asociații, organizații, societăți comerciale, persoanele care sunt înregistrate în baza unui cod fiscal).

În cazul în care produsele returnate nu sunt în aceeași stare în care au fost primite, suntem îndreptățiți să diminuam suma de rambursat cu valoarea cheltuielilor de aducere la conformitate. În situația în care neconformitatea nu poate fi eliminată cu ușurință, ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produsului deteriorat. În acest caz, produsul dvs. vă fi înapoiat, urmând că toate taxele aferente expediției (tur și retur) să fie achitate de consumator la livrarea coletului înapoiat.

De asemenea, orice cadou primit în colet se vă returna în cazul unui eventual retur. În caz contrar, contravaloarea acestuia vă fi reținută din suma ce urmează a fi restituită.

În cazul returului cu solicitare de înlocuire cu un alt produs diferit, costul transportul coletului tur-retur, va fi suportat de către consumator. 

Dacă ați decis să returnați un produs, este necesar să ne comunicați intenția de returnare în termen de maxim 14 zile calendaristice de la data livrării produsului comandat prin completarea  formularului de retur disponibil aici sau să ne contactați la adresa de email - contact@eșarfe.ro  și să menționați numărul comenzii pentru care doriți să faceți retur și contul IBAN, banca și numele complet al titularului de cont, în vederea restituirii contravalorii produselor returnate. SC Magic Scarves SRL, nu se face răspunzător de transmiterea eronată sau incompletă a datelor pentru efectuarea plații produselor returnate.

Ne păstram dreptul de a refuza orice colet de retur și orice rambursare a contravalorii produselor returnate, daca nu am fost anunțați de intenția de returnare sau daca coletele ajung la noi cu taxa de transport ramburs.

După trimiterea notificării de retragere, vă rugam să ambalați produsul, în așa fel încât acesta să fie protejat pe întreagă perioadă a transportului.

În termen de 24-48 de ore lucrătoare de la înregistrarea cererii de retur, veți fi contact prin e-mail sau telefonic de un consultant al Departamentului Relații cu Clienții, pentru a solicita, daca va fi necesar, informații suplimentare sau pentru a confirma înregistrarea cererii de retur și a comenzii de ridicare a acesteia, de la adresa dvs. 

După preluarea informațiilor, vom realiza AWB–ul și îl vom trimite pe adresa dvs. de email. În termen de max. 2 zile lucrătoare se va prezenta curierul trimis de noi pentru a ridica coletul de la adresa indicată de dvs.

Taxa de transport aferenta returului este de 15 lei și va fi reținută din suma ce urmează să fie restituită. Costul de transport achitat de către consumator pentru a ajunge în posesia produsului și costul serviciului de împachetare cadou (dacă ați avut această opțiune în momentul plasării comenzii) în cazul returului, sumele nu vor fi restituite clientului, deoarece reprezintă servicii oferite consumatorului, de care a beneficiat și care nu pot fi returnate. 

Veți primi toate informațiile necesare pentru retur, prin intermediul adresei de e-mail, așa că nu trebuie decât să vă asigurați că predați curierului coletul cu produsele conforme, astfel încât acesta să ajungă la noi pentru a fi procesate și acceptate la retur.

După recepționarea și verificarea produselor trimise retur, respectiv aprobarea solicitării de retur, restituirea contravalorii produselor plătite de consumator, se vă realiza prin transfer bancar, în maxim 10 zile lucrătoare în contul bancar, indicat de consumator. 

SC Magic Scarves SRL nu poate efectua plata într-o anumită valută sau într-un cont din străinătate.

Nu trimiteți coletul ramburs, deoarece nu va fi ridicat și se va întoarce la dvs.! 

Pentru a optimiza experienţa ta de shopping eșarfe.ro foloseşte Cookies. Continuarea navigării reprezintă acceptul tău privind Termenii de condițiile şi Politica de protecția datelor.